Nitki cięte nr 2

Nitki cięte nr 2

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Skład:
mąka makaronowa pszenna, woda.

Sposób przygotowania:
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Lubella i gotować  na wolnym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.

 

Nitki cięte nr 2

Nitki cięte nr 2

Wartości odżywcze dla 100 g produktu

Wartość energetyczna
1429 kJ (336 kcal)
Białko
13,5 g
Węglowodany
69,9 g
Tłuszcz
0,3 g
Nitki cięte nr 2

Nitki cięte nr 2

Zupa z brokułów z szynką

Składniki:

Makaron nitki cięte
50g
Surowa lub gotowana szynka wieprzowa
50g
Brokuły
250g
Cebula
1
Czosnek
1 ząbek
Wywar z kurczaka
1 litr
Oliwa
2 łyżki
Tarty parmezan
50g

Sposób przygotowania:

Po prostu
W dużym garnku podsmażamy na oliwie przez ok. 5 minut pokrojoną w plasterki cebulę, szynkę i zmiażdżony czosnek.

W wolnej chwili
Wlewamy wywar z kurczaka i gotujemy na małym ogniu 6 minut, z uchyloną pokrywką.

I za moment
Wsypujemy brokuły podzielone na małe różyczki i gotujemy aż zmiękną. Dodajemy ugotowany makaron i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypane parmezanem.

 

Smacznego!